Functionalities

The platform is a generic question-answer system, where on basis of previously agreed exchange protocols, information can be exchanged between external prevention services and interested third parties.

Following functionalities are provided:

 

1. Opvragen huidige contactpersonen van een werknemer

Deze functionaliteit maakt het mogelijk om de huidige arbeidsarts en preventieadviseur psychosociale aspecten van een werknemer op te vragen.

Ter beschikking voor:

Deze functionaliteit is beschikbaar voor derde partijen waarmee een overeenkomst gemaakt wordt
via webservices en via de webpagina.

Daarnaast kan iedereen via zijn/haar eID informatie over zichzelf opvragen.


2. Uitwisseling medische werknemer dossiers van een specifieke werkgever

Wanneer een werkgever verandert van EDPB, worden de dossiers van de actieve werknemers overgedragen van de oude naar de nieuwe EDPB. Dit is voorzien in de reglementering, gebeurde vroeger door het overdragen van papieren dossiers, en gebeurt sinds enkele jaren reeds digitaal, maar de gegevensstroom was nog niet geautomatiseerd. Deze ontwikkeling zorgt voor deze automatisering.

Ter beschikking voor:

Deze functionaliteit is enkel beschikbaar via services en enkel voor EDPB's.


3. Uitwisseling medisch werknemer dossier van één specifieke werknemer

Deze ontwikkeling maakt het de EDPB’s mogelijk om het medisch werknemer dossier voor één specifieke werknemer op te vragen bij anderre EDPB’s.

Dit moet er voor zorgen dat de arbeidsarts die een werknemer voor het eerst ziet op dat ogenblik reeds een goed beeld kan krijgen van de professionele geschiedenis van de werknemer. Deze informatie kunnen ontvangen en bestuderen moet tevens vermijden dat werknemers die snel of geregeld van werkgever veranderen, onnodig opnieuw onderzocht worden.

Ter beschikking voor:

Deze functionaliteit is enkel beschikbaar via services en enkel voor EDPB's.


4. Vraag of werknemer onderzocht moet worden voor een specifieke werkpost of ISCO code

Bij het inschakelen van een werknemer voor een specifieke werkpost of een functie gerelateerd aan een ISCO code, kan via deze functionaliteit nagevraagd worden of deze werknemer al dan niet nog onderzocht moet worden voor de risico’s verbonden aan de werkpost of ISCO code.

Ter beschikking voor:

Deze functionaliteit is beschikbaar voor derde partijen waarmee een overeenkomst gemaakt wordt via webservices en via de webpagina.

Merk op: ISCO codes zullen pas ter beschikking zijn in alle preventiediensten vanaf 2020.